Home arrow Zilveren Effie voor campagne
Zonder Haat Straat' campagne wint een zilveren Effie en de publieksprijs Print E-mail

De ‘Zonder Haat Straat' campagne werd gisteren in de Bozar bekroond met een Effie-award. Deze prestigieuze reclameprijs bekroont niet enkel de creativiteit van een campagne maar vooral de effectiviteit. Je moet dus staalhard bewijzen dat de campagne werkt en het is opmerkelijk dat een non-profit campagne zo'n prijs wint.

De campagne werd gelanceerd in 2006 in Antwerpen nadat Hans Van Temsche zijn zinloze moorden pleegde. Een schokgolf ging door Antwerpen want toen besefte men echt wat het extreem rechtse gedachtengoed kon teweegbrengen. 11 organisaties contacteerden het reclamebureau Mortierbrigade. Samen lanceerden ze de ‘Zonder Haat Straat' campagne waardoor iedereen zijn verontwaardiging kon uiten en een signaal kon geven voor een positieve en tolerante maatschappij. Iedereen kon een straatnaambord gratis afhalen bij de deelnemende organisaties en achter zijn raam plaatsen. Bijna 1 op 5 Antwerpenaren deden dit effectief zodat bijna elke straat in Antwerpen werd omgedoopt tot een haatvrije straat. 99% van de Antwerpenaren kent de campagne, 80% waardeert de campagne en 28% van de Antwerpenaren geeft de campagne zelfs een score van 10 op 10*.

CodeDe campagne oversteeg ook het lokale aspect en werd door gans Vlaanderen opgepikt. De bekendheidscijfers buiten Antwerpen zijn indrukwekkend. Een bekendheid van 97% in Gent, 91% in Leuven, 85% in Brugge en 65% in Hasselt. Het is zo een echt positief verbindingsteken geworden voor iedereen die ijvert voor een tolerante maatschappij. De campagne kon ook op veel sympathie rekenen bij de aanwezigen in Bozar want ze kreeg ook de publieksprijs.

Bronnen:
* Online Research InSites Consulting, ZHS Activation Research, 20/02/2008

Persberichten
socius.be
Tijd.be
Standaard.be
Oradio.be
Topnieuws.be
Thetopofmusic.be
Digimedia

pdf Het Laatste Nieuws
pdf Het Nieuwsblad
pdf De Morgen
pdf Metro
pdf GVA